zoeken

Vuilafstotende coating

Glas is op zichzelf vuilafstotend, omdat vuil zich moeilijk hecht aan het oppervlak.

Maar na verloop van tijd verweert het glas, waardoor de kans groter wordt dat vuil makkelijker gaat hechten. Schoonmaken helpt maar heel tijdelijk: het glas wordt steeds sneller vuil. Uiteindelijk helpt ook een schoonmaakbeurt niet meer.

Het aanbrengen van een vuilafstotende coating is de oplossing voor dit probleem. Vooral in gevels is het aam laten brengen van een vuilwerende coating een oplossing zodat vuil en stof veel minder kans heeft om zich te hechten aan het glas. En als dit al lukt, dan kan het snel en gemakkelijk worden verwijderd. Deze coatings dienen, afhankelijk van de natuurlijke belasting na enkele jaren opnieuw te worden aangebracht.

Kalkafstotende coating

Bij douchedeuren en wanden kan het raadzaam zijn een kalkwerende coating aan te brengen.

Omdat deze coating tijdens de productie van het geharde glas wordt aangebracht, houdt deze coating levenslang. Het glas heeft een zeer lichte tint. Kalk zal zich niet afzetten op het glas.

Anti reflectie coating

De mogelijkheid bestaat ook om glas te voorzien van een coating waardoor het bijna niet spiegelt of licht reflecteert.

Hierdoor wordt het eigenlijk een beetje “onzichtbaar”.

Anti slip coating of zeefdruk

Deze coatings worden vooral toegepast bij beloopbaar glas.

De anti-slip laag kan in de vorm van een coating of een zeefdruk worden aangebracht. Ook kan hier het doorzicht of het licht mee worden gereguleerd.

Coatings voor dakbeglazing

Zijn te verdelen in hydrofobe en hydrofiele coatings.

Beide met hun specifieke werking. De vakman zal dit doorgaand voor u moeten besluiten welke coating in uw geval de beste is.